Otok Galešnjak

Galešnjak, otok ljubavi

Često ćemo razne oblike u prirodi vidjeti kao ljudsko ili lice neke životinje. Dok je fenomen znan kao pareidolia subjektivan u oku promatrača, svima nam je zajedničko prepoznati srcolike oblike prirodnih formacija.

Jedan takav, nama blizak fenomen, je otok Galešnjak.

Ovaj mali otočić u Pašmanskom kanalu veličine 142.000 m2 (ili 20 nogometnih igrališta) svoju je globalnu slavu stekao zahvaljujući Google Earth mapiranju još 2008. godine.

Uz nekoliko jezera i stjenovitih formacija, Galešnjak srcoliku pozornost dijeli sa otocima Tavarua (Fiji) i Makepeace Island (Australija).

Može li se posjetiti otok Galešnjak?

Želite li se pridružiti poznatim osobama poput Beyoncé, Michael Jordana ili Jeffa Bezosa koje su posjetile “Otok ljubavi”, za vas imamo ponešto obeshrabrujuću informaciju.

Iako je Galešnjak dostupan javnosti, dio je otočića stavljen na prodaju. Dok neki tvrde da ljubav nema cijenu, ponuđena parcela se nada prodati za iznos od 10.000.000. $.

Kako će to utjecati na dostupnost javnosti tek trebamo vidjeti, no možemo se nadati da će država iskoristiti svoje zakonsko pravo prvokupa i održati pristup otoku slobodnim.

Čarobno iskustvo na Galešnjaku

Ljubav je slijepa. Možda vas zato i zaobilazi – vrijeme je da posjetite “Otok ljubavi”.

Galešnjak otok ljubavi

Naravno, šalimo se. No posjet ovom malenom otočiću svakako preporučujemo.

Miran, a opet ispunjen divljinom, posjetitelje će počastiti pamtljivim uspomenama. Unatoč nedostatku uređenih plaža, moći ćete uživati u romantičnom kupanju usred smaragdnoga mora.

A kao omiljena destinacija zaljubljenih parova, nerijetko se “Otok ljubavi” pretvara u mjesto kao stvoreno za kleknuti na jedno koljeno i zatražiti ruku odabranice svoga srca.

I dok se posjetitelji prepušteni šarmu otoka Galešnjaka vraćaju ispunjeni ushitom, mi možemo jedino preporučiti da iskoristite priliku i ako se nađete u blizini, posjetite ovaj srcoliki fenomen.

Podijeli:

Povezane objave:

Otok Galešnjak